Preguntes i respostes de l'entrada de Sant Cugat a les tarifes de la zona 1

El nou impost, les tarifes per anar a Terrassa i Sabadell i altres dubtes que tenen els santcugatencs

 

Des de l'1 de gener de 2019, els santcugatencs i santcugatenques es poden moure pels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb les tarifes de la zona 1 de transport públic. Això està generant alguns dubtes entre veïns i veïnes de Sant Cugat, que el TOT intenta resoldre.

1. Quin canvi hi ha hagut?

L'Àrea Metropolitana de Barcelona està formada per 36 municipis. Fins ara, n'hi havia divuit a la zona 1 i divuit a d'altres zones tarifàries, com el cas de Sant Cugat. Així, l'Autoritat del Transport Metropolità ha decidit unificar les tarifes de tots els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i permetre la mobilitat entre ells amb les tarifes de la zona 1.

2. A quins municipis es pot anar amb tarifes de la zona 1?

Des de Sant Cugat es podrà viatjar amb preus de zona 1 a: Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Begues, Cornellà de Llobregat, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat Cerdanyola del Vallès, Gavà, Cervelló, L’Hospitalet de Llobregat, Corbera de Llobregat, Montcada i Reixac, Molins de Rei, Montgat, Pallejà, El Prat de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, El Papiol, Sant Boi de Llobregat, Ripollet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Tiana, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans i Torrelles.

3. Han canviat els preus per anar a Sabadell o Terrassa?

No. Sant Cugat no ha entrat a la zona 1, sinó que s'ha establert una tarifa plana (equivalent a la zona 1) per viatjar per tota l'Àrea Metropolitana. Això vol dir que per desplaçar-se a municipis de fora de l'Àrea Metropolitana se seguirà pagant el mateix. És el cas de Rubí, Sabadell o Terrassa.

 

 

EEntra en funcionament la nova àrea verda i blava d'aparcament

 

La nova zona verda d'aparcament de Sant Cugat ha entrat en funcionament aquest dilluns, 30 d'abril. L'Ajuntament de Sant Cugat ha convertit 2.500 places d'aparcament gratuïtes en àrea verda amb tarifes reduïdes pels santcugatencs i més elevades pels no residents. També s'han implantat desenes de noves places de zona blava. L'objectiu, segons el govern santcugatenc, és facilitar l'aparcament a veïns i veïnes. Com funcionarà i qui podrà aparcar a la nova àrea verda de Sant Cugat?

 

L'àrea verda s'ha implantat als barris de l'Eixample, Torre Blanca, Centre, Can Cabassa i Monestir i estarà activa de dilluns a divendres entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Els veïns empadronats en un d'aquests cinc barris de Sant Cugat podran aparcar a l'àrea verda corresponent i a les contígues a partir d'una tarifa de 0,20 euros al dia; 1 euro a la setmana, 12 euros al trimestre o 40 euros l'any.

 

Els santcugatencs en general poden aparcar a la zona verda a partir d'un preu aproximat d'un euro cada hora, amb un màxim de sis hores. Finalment, els no residents a Sant Cugat hauran de pagar una tarifa de 2,2 euros per hora. Els pagaments es podran fer en parquímetres o, també, a través de l'aplicació iParkMe. Els vehicles elèctrics podran aparcar gratuïtament.

 

El control dels vehicles es farà per lector de matrícules i, per tant, no caldrà cap targeta. A més, els cotxes es donen d'alta automàticament. L'Ajuntament ha activat un web per fer consultes i comprovar en quins barris i a quines tarifes es pot aparcar i també ha obert una oficina a l'avinguda de Francesc Macià número 20 per resoldre dubtes. Per abonar la tarifa anual, s'haurà de pagar en aquest web de l'Ajuntament o a l'oficina de Francesc Macià. La resta es pagarà en parquímetres.

 

L'objectiu de l'Ajuntament és alliberar aparcament en barris que registren una ocupació de places molt elevada. És el cas dels cinc barris on s'implantarà la zona verda, que tenen ocupacions pròximes al 100% durant tot el dia. "És necessari i serà una millora pels veïns", va assegurar la tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.Mapa de la nova zona verda, per barris


 

 

Tonight we've launched our first white label App, Coworking Sant Cugat. you can find it on iOS & Good Play stores!

Proud! we've launched our first white label App, Coworking Sant Cugat. you can find it on iOS & Good Play stores! Proud!